fbpx

Află care sunt secretele celor mai puternice branduri

 

Numele și logo-ul companiei tale sunt două elemente prin care se formează brand-ul tău, dar el înseamnă mult mai mult decât un nume și un logo.

 

Un brand este suma totală experiențelor clienților tăi acute cu compania ta. Un brand puternic comunică audienței ce face compania ta și cum duce la capăt proiectele. În același timp, un brand bine definit îți oferă încredere și credibilitate în fața potențialilor și actualilor clienți. Brand-ul companiei tale este, în alte cuvinte, personalitatea ei. Asupra brand-ului tău au impact toate relațiile companiei tale cu clienții. Acestea includ toate imaginile pe care le distribui, mesajele pe care le postezi pe website-ul tău, strategiile de marketing pe care le adopți, prezentările tale cât și posturile tale pe rețelele de socializare.

 

1. Un brand de succes are nevoie de un nume și un logo foarte bun

 

Numele unei companii (sau produs) de succes trebuie să fie foarte ușor de recunoscut deoarce este foarte important pentru un branding bun. Companiile noi întâlnesc multe obstacole până să ajungă la un nume bun (inclusiv domeniile, deoarece multe domenii scurte au fost cumpărate deja). În alegerea denumirii, companiile au de ales între a folosi cuvinte reale (Adobe, Amazon, Apple, Yelp), cuvinte scrise greșit intenționat (Google), cuvinte compuse (Facebook, Firefox, WordPress), fraze (LinkedIn, SecondLife) sau alte variații.

Când începi să te gândești la construirea unei mărci, pune-ți următoarele întrebări:

 

  • •ce vrei să realizezi cu compania ta?

  • •ce cred momentan clienții și potențialii tăi clienți despre firma ta?

  • •ce vrei să le treacă clienților prin minte când se gândesc la compania ta?

  • •cum să te diferențiezi de concurență?

     

Întrebările de mai sus sunt importante nu doar pentru a selecta un nume puternic de companiea ci și pentru a alege un logo bun.

Logo-ul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei mărci. În momentul în care începi să schițezi logo-ul, gândește-te la produsele și serviciile tale deoarce vrei ca logo-ul să reflecte activitatea din compania ta. Un logo bun aduce încredere și te va ajuta foarte mult să îți pui marca pe picioare. Gândește-te la logo-urile celor mai admirate brand-uri (Apple, Google, Amazon). Ce simți atunci când vezi aceste logo-uri?

 

Punându-ți logo-ul în față în campaniile tale de marketing și promovare, el va fi asociat cu afacerea ta și te va ajuta să comunici mai bine cu clienții sau potențialii clienți.

 

2. Un brand trebuie să fie consistent

 

Multe start-up-uri și companii mici fac greșeala să își modifice mesajul brand-ului în funcție de audiență. De exemplu, o companie își expune opinia mult mai întărit pe un website, iar pe pagina de Facebook sunt mult mai indeciși. Acest lucru este foarte ineficient. Pentru a construi și a menține o marcă puternică, fiecare aspect al brand-ului tău ar trebui să fie la fel de bun precum produsele sau serviciile tale și trebuie să fii consistent prezentându-ți brand-ul. Asta include nu doar numele companiei, logo-ul, aspectul per total, produsele și serviciile, dar include și materialele tale pentru marketing, website-ul, prezentarea la conferințe, conținut postat pe rețelele de socializare, etc.

 

Consistența brand-ului implică comunicarea prin mesaje într-un fel în care să nu ducă clienții cu gândul mai departe de ideea brand-ului. Din moment ce unele aspecte ale mărcii se pot schimba, mesajul principal trebuie să rămână același. De exemplu logo-ul de la Apple a fost modificat de câteva ori de-a lungul timpului, dar mesajul principal a rămas același – creăm gadget-uri inovative, de calitate, care să arate bine.

 

De ce ar trebui să te preocupe consistența brand-ului? Deoarece consistența lui duce la familiaritate și familiaritatea duce la încredere. Oamenii care cumpără produse Apple știu că dau banii pe produse inovative, de calitate, și care au un design foarte bun.

 

3. Un brand este un ecosistem

 

Un brand este mai mult decât serviciile și produsele companiei tale. Este un ecosistem care înconjoară aceste produse și servicii. În final, puterea unei mărci este creată datorită relațiilor din acel ecosistem.

 

Brand-ul tău începe cu compania și angajații. Oamenii tăi care se ocupă de relații cu clienții pot fi mai importanți decât directorul tău general deoarece ei sunt conectați direct cu clienții. Mărcile de succes funcționează ca și un ecosistem intern.

 

Brand-ul se extinde prin agenții de vânzări, angajații și chiar și competitorii tăi. Se extinde până la oamenii care poartă conversații despre brand-ul tău pe Facebook sau Twitter, sau care vorbesc despre brand-ul tău pe blogurile lor.

 

O cale de a-ți structura ecosistemul este să identifici participanții brand-ului în ecosistem. Cine sunt ei? Ce pot acești participanți să ofere și să primească să îți ajute brand-ul? Brand-urile de succes recunosc că atunci când își ajută participanții, ei se implică la rândul lor ca brand-ul să fie de succes.

 

4. Un brand are rădăcinile în comunitate

 

Mulți au scris despre schimbările în peisajul promovării și ridicarea nivelului de concentrare a multor branduri pe piața virtuală. Nu voi pune la îndoială meritele promovării online. Acestea funcționează pentru mulți și poate fi o modalitate foarte bună să introduci utilizatori către marca ta. Totuși este notabil faptul că multe mărci mondiale, printre care Google, Amazon, Facebook și Skype cheltuie sume modeste pe promovare. Acestea se concentrează foarte mult pe construcția și îmbunătățirea comunității de care au parte. Companiile înteleg faptul că atunci când clienții au încredere în comunitate, ei vor avea încredere mult mai mare în marcă. În mod special în era rețelelor de socializare – asta este o gândire foarte bună. Cu toate că brandurilor ar putea să nu le placă asta, consumatorii discută foarte mult între ei despre branduri, uneori înainte să se documenteze despre brand.

 

În timp ce te gândești cum să construiești o comunitate nu trebuie să-ți fie frică să îți pui unele întrebări. Recent, Edward Boches a discutat despre decizia celor de la Pepsi de a renunța la strategia lor de 23 de ani de a investi în promovare. Ei folosesc bugetul de promovare acum pentru a îmbunătăți comunitățile lor online. Totuși să fiți atenți la acest aspect, deși probabil nu aveți bugetul celor de la Pepsi.

 

5. Un brand trebuie să ofere calitate

 

Brand-urile de top sunt foarte bune și disciplinate în a înțelege valoarea prezentării calității produselor către clienți. Calitatea nu înseamnă de exemplu costuri scăzute. Puteți să vă concentrați eforturile pentru a avea un produs de top (ca și cei de la Apple) sau relații foarte bune cu clienții (Virgin, Amazon). Puteți și să combinați aceste două strategii, deși este foarte greu de realizat în special de o firmă nouă.

 

În timp ce vă gândiți la calitatea companiei dumneavoastră – vă puteți pune următoarele întrebări: Cu ce vă diferențiază produsele, serviciile și compania față de concurență? Ce calități aduceți și cu ce sunt diferite față de cele ale concurenților? Gândiți-vă care dintre valorile voastre au o tentă emoțională deoarece mărcile puternice se folosesc mult de emoțiile clienților.

 

Trebuie să le arătați clienților că brand-ul dvs. are o cauză – nu este suficient doar să spui chestia asta deoarece consumatorii vor decide dacă marca ta are sau nu o cauză. Astăzi este foarte important să fii autentic și să intri în contact cu consumatorii din toate mediile.

 

Dacă vrei și tu să îți duci brand-ul la un un nivel de top, dar nu știi de unde să începi, nu uita că noi te putem ajuta. Dă un click aici și află mai multe despre serviciile noastre de branding și despre cum te putem ajuta să îți conturezi un mesaj clar pentru brandul tău, iar dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți postate pe blog, nu uita să te abonezi mai jos!

Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

  • vei salva bani și timp
  • vei știi cum să testezi eficient reclamele
  • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
  • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *