fbpx

Salut și bine te-am regăsit. Sergiu sunt. Astăzi aș vrea să îți povestesc puțin despre reclamele Facebook vs Google. S-ar putea să fii în situația de a alege între cele două, iar acest articol îți va ușura mult treaba. De asemenea, dacă nu te-ai abonat încă la newsletterul nostru și nu ai citit eBook-ul nostru despre reclamele Facebook eficiente, la finalul articolului ai opțiunea de a face acest lucru. Acum, hai să trecem la subiect.

Pentru început, e bine de precizat că ambele metode de promovare sunt foarte eficiente și că merg cel mai bine împreună. Totuși, uneori, pentru a nu testa apa cu ambele picioare, suntem puși în situația de a alege între cele două metode de promovare.

Pentru a putea fi siguri că alegem cea mai bună opțiune, trebuie să luăm în calcul 3 factori foarte importanți:

1. Produsele / serviciile pe care dorești să le promovezi

Oferi un serviciu popular? Oamenii sunt interesați activ de serviciile tale? Poate produsele sau serviciile tale sunt mai degrabă genul care te atrag când le vezi, dar pe care nu le cauți în mod activ. Poți vedea cât de căutate sunt produsele sau serviciile tale pe Google folosind UberSuggest. Despre cum să folosiți acest instrument nu o să mai scriu, pentru că am făcut-o într-un articol anterior pe care îl găsești aici. Dacă numărul de căutări lunare e unul considerabil, s-ar putea ca Google să fie opțiunea mai potrivită. Dacă numărul de căutări e de ordinul zecilor sau a câtorva sute, s-ar putea ca reclamele Google să nu fie așa eficiente cum ți-ai dori.

2. Costurile pe care le implică

Pentru promovarea Google e ușor să îți faci o imagine de ansamblu. Introduci cuvintele cheie în UberSuggest pentru care ai vrea să fii afișat și afli, cu o precizie foarte ridicată, cât plătesc concurenții tăi pentru fiecare click spre site-ul lor. Apoi, înmulțești cu 100 pentru a afla costul / 100 de vizite și în funcție de industrie, cu 1-2% (rata de conversie a site-ului tău) pentru a vedea câți clienți ai obține din acei 100 de vizitatori.

Pe de altă parte, estimările pentru rezultatele reclamelor Facebook sunt imposibil de făcut. Într-adevăr, atunci când lucrezi la o reclamă Facebook îți afișează (estimativ) rezultatele pe care le-ai putea obține. Totuși, acele estimări rareori sunt relevante, iar dacă nișa oamenilor la care vrei să ajungi este una destul de restrânsă acele estimări nici nu mai apar. Singura metodă de a îți știi într-adevăr costurile Facebook este să testezi câteva reclame. Totuși, nici costurile reclamelor tale nu vor rămâne constante, acestea fiind influențate de calitatea reclamelor tale. Cu cât o reclamă este mai interesantă și are șanse mai bune de a fi apreciată de utilizatorul Facebook, cu atât costurile de difuzare al acestei reclame sunt mai mici.

3. Ai un site?

Pentru a rula reclame Facebook ai nevoie doar de o pagina de Facebook. Poți rula reclame pentru a aduce clienți în locația ta, pentru a primi mesaje pe Facebook și altele. Pe Google, scopul reclamelor este de a atrage potențiali clienți pe site-ul tău. Dacă nu ai un site… nu prea ai cum să te promovezi pe Google.

Când întâlnim asemenea cazuri la Brand Developer, facem un lucru simplu: dacă noi credem că serviciile / produsele respective pot fi promovate pe Facebook, le recomandăm clienților să începem cu acest lucru. După ce obținem câțiva clienți noi și fluxul de bani crește, putem continua cu crearea unui website și extinderea reclamelor și pe partea de Google.

Indiferent cu care începi, e important să o faci, iar dacă nu o faci, pierzi bani în fiecare zi. În cazul în care încă ești nedumerit și tot nu știi care e alegerea potrivită pentru tine, lasă-mi în comentarii detaliile companiei tale și îți voi răspunde în 24 de ore cu ce aș alege eu!

Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

  • vei salva bani și timp
  • vei știi cum să testezi eficient reclamele
  • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
  • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *