fbpx

Salut. Sergiu sunt, iar azi vreau să îți prezint câteva motive pentru care ar trebui să îți promovezi și tu afacerea în mediul online. De asemenea, dacă nu te-ai abonat încă la newsletterul nostru și nu ai citit eBook-ul nostru despre reclamele Facebook eficiente, la finalul articolului ai opțiunea de a face acest lucru. Acum, hai să trecem la subiect.

1. Se potrivește aproape pentru orice tip de afacere

Nu de puține ori am auzit expresii de genul “afacerea mea nu poate fi promovată online”, “clienții noștri fac parte dintr-o nișă foarte restrânsă” sau alte scuze similare. Într-adevăr, există o mână de companii ai căror clienți nu se găsesc online. În general, e ușor să îți dai seama dacă compania ta ar putea sau nu să se promoveze online: dacă răspunsul la întrebarea “Folosesc clienții mei internetul?” este „Da”, atunci afacerea ta poate fi promovată în mediul online. E chiar atât de simplu: cât timp clienții / potențialii tăi clienți pot fi găsiți online, cu siguranță compania ta poate ajunge la ei.

2. Clienții tăi caută zi de zi afaceri ca a ta

Indiferent de domeniul din care provii, sunt șanse foarte mari ca oamenii să caute zi de zi afaceri că a ta. Dacă ești curios să afli și tu cât de căutate sunt produsele sau serviciile pe care le oferi în mediul online, întră pe Ubersuggest și caută câteva cuvinte cheie. Vei afla numărul de căutări lunare, dar și costul per click pentru promovarea Google. Să luăm ca exemplu un magazin de biciclete online.

După cum se poate observa și în screenshot, există o medie de 2900 de căutări / lună pentru cuvântul cheie “magazin biciclete”. Din grafic vedem și sezonalitatea cuvântului cheie, care are mult mai multe căutări în perioada caldă a anului, lucru și normal de altfel. Să presupunem, într-un caz nu foarte optimist, că rata de conversie a magazinului online este de 1%. Asta ar însemna că la fiecare 100 de click-uri, magazinul ar putea obține o vânzare, iar vânzarea respectivă ar costă 52 de lei. Pentru produse care pornesc de la 2000 de lei și pot ajunge ușor la prețuri de peste 10.000 lei, 52 lei / vânzare este, foarte probabil, un preț pe care orice comerciant de biciclete l-ar plăti pentru o vânzare.

Pe lângă asta, poți folosi Facebook & Youtube Ads pentru a servi, în continuare, tuturor celor care ți-au vizitat site-ul din reclamele Google, reclame de remarketing pe platformele respective sau, de ce nu, să rulezi reclame cu oferte spre audiențe reci și să obții și mai multe vânzări.

3. Este accesibil

Nu știu dacă tu ai cerut vreodată oferte pentru promovare de la posturi de televiziune, radio sau panouri publicitare. Eu am făcut-o și ce pot să îți spun e că dacă vrei ca reclama ta să fie vizibilă, prețurile pornesc de la câteva sute de euro / lună pentru un panou publicitar la câteva mii sau zeci de mii de euro / lună pentru spot-urile radio și TV. Nu vreau să spun aici că aceste tipuri de reclame nu sunt eficiente, dar cred că în perioade de ascensiune afacerile ar putea să investească acei bani mult mai eficient.

Reclama online poate fi livrată doar acelor oameni care ar putea să devină potențialii tăi clienți, în funcție de zonă, vârstă, sex, interese, comportamente și alte asemenea caracteristici – fiind astfel mult mai eficientă. Pe lângă asta, cu câteva zeci sau sute de lei, reclama ta poate ajunge și la 100.000 de astfel de oameni pe Facebook, de exemplu.

4. Poți ajunge la mileniali – și asta e foarte greu!

După cum probabil ați observat în ultima vreme, tinerii din ziua de azi folosesc telefonul mobil, tableta sau laptop-ul atât pentru a asculta muzică, cât și pentru a urmări show-urile favorite, lăsând în urmă televizoarele, radio-urile și ziarele. Astfel, singurul mod prin care afacerea ta poate ajunge în contact cu aceștia este să se extindă în aria în care ei sunt deja prezenți.

5. Rezultatele sunt ușor de măsurat.

Când te promovezi online acumulezi date, care ulterior au o acuratețe extrem de mare. De exemplu, poți să știi cât te costă promovarea pentru a atrage un client de partea ta, dar și valoarea medie a clienților pe site. De asemenea, în timp poți afla valoarea medie a clienților tăi / viață, pentru că o parte din ei cu siguranță vor mai cumpăra de la tine. Afacerea ta devine simple calcule matematice, iar tu poți decide cât de mulți clienți vrei să atragi lunar și știi exact cât trebuie să investești pentru acest lucru.

6. Concurență ta deja face asta.

Dacă concurenții tăi sunt deja în contact cu potențialii tăi clienți, aceștia au toate șansele să fie alegerea acestora doar pentru că sunt mult mai accesibili. În plus, dacă serviciile concurenței tale sunt la o calitate bună, s-ar putea ca acești clienți să apeleze la ei pe viață. Cum nu poți să te aștepți să câștigi la loto fără să joci, nu poți să te aștepți să-ți bată clienții la ușă dacă aceștia nu știu cine ești.

Noi, la Brand Developer, am ajutat companii din variate domenii de activitate să se promoveze online, chiar și în domenii în care puțină lume credea că e posibil. Îți recomandăm să începi promovarea online, sub orice formă, cât mai repede posibil. În plus, dacă vrei să primești sfaturi despre cum să te promovezi online și să atragi mai mulți clienți din această zonă, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru completând formularul de mai jos sau să lași un comentariu pe Facebook la această postare și îți vom trimite astfel de articole pe Messenger!

Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

  • vei salva bani și timp
  • vei știi cum să testezi eficient reclamele
  • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
  • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

  1. Dorim promovare online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *