fbpx

5 caracteristici ale Web Design-ului care au impact asupra experienței vizitatorilor

 

Web design-ul este una dintre cele mai importante părți a unei strategii de marketing online.

Dar oare cât de mult influențează experiența clienților?

 

În acest post vom discuta despre cele 5 aspecte majore ale web design-ului și despre cum am putea să le îmbunătățim.

 

1. Înfățișarea

 

Web design-ul vă influențează cel mai mult, evident, înfățișarea website-ului. Alegerea ta de design are un rol important deoarce el creează prima impresie a noilor vizitatori online.

 

De cele mai multe ori, veți auzi experți împărțind subiectul în două extreme:

 

 1. • site-uri mai vechi care arată de parcă ar fi fost făcute în 1996
 2. • site-uri mai noi și moderne care au adoptat standardele web design-lui modern

 

Este posibil să aveți un site undeva la mijloc – unul care arată atractiv, dar poate ultima dată când a fost reînnoit a fost în 2007.

Indiferent de cum arată website-ul tău, țelul principal este să fie la curent cu trend-urile de web design.

 

Trend-urile moderne de web design includ:

 

 1. • design responsiv
 2. • parallax în derulări
 3. • fonturi mari și boldate
 4. • imagine plăcute ochiului
 5. • multimedia

 

Un design responsiv constă în faptul că website-ul tău arată și funcționează la fel indiferent de device-ul folosit pentru a-l vizualiza.

Deci dacă cineva intră pe website-ul tău de pe mobil sau de pe un laptop, ei vor avea o experiență plăcută și vor găsi ceea ce au căutat.

 

Să folosești parallax-uri în derulări înseamnă că ai mai multe elemente vizuale pe pagină care se mișcă în funcție de cum derulează vizitatorul pagina.

Deci, atunci când cineva se uită pe o pagină din website-ul tău ei vor avea o experiență vizuală foarte plăcută care le va menține interesul să citească conținutul tău.

 

Fonturile mari și boldate sunt în vogă de câțiva ani deja. Conceptul are la bază tipuri de caractere sans-serif care sunt ușor de citit de pe ecran.

Acest lucru face ca experiența clientului să fie mult mai plăcută și îi ajută pe vizitatori să culeagă cât mai multe informații din conținutul site-ului.

 

Imaginile plăcute ochiului sunt imagini mari, puse la începutul articolelor pentru a face un rezumat vizual al conținutului blogului.

 

Ele sunt foarte beneficiare articolului în care sunt atașate deoarece sunt foarte bune pentru a genera click-uri pentru social media și sunt foarte bune pentru introducerea conceptelor de pe website-ul tău.

 

Într-un final, multimedia-ul se referă la imagini, video-uri, elemente interactive care disturb monotonia unui website format doar din text.

Cand incluzi această opțiune, îți faci conținutul mult mai scanabil, captivant și mult mai plăcut.

Deși aceste lucruri au impact doar asupra website-ului tău, web design-ul înseamnă mult mai mult.

 

2. Profesionalism

 

Profesionalismul se referă la impresia pe care o lași vizitatorilor înainte ca aceștia să citească informația de pe site-ul tău.

Cand cineva ajunge pe site-ul tău, vrei ca ei să realizeze că ai o afacere modernă și respectabilă. Această impresie se creează în mare parte în funcți de cum te reprezintă web design-ul tău.

 

Mai multe element ale web design-ului contribuie la profesionalism, cum ar fi:

 

 1. • o pagină “Despre Noi”
 2. • poze cu echipa
 3. • feedback-uri de la clienți

 

O pagină “Despre Noi” este partea site-ului care este dedicată în special modului în care compania ta se ocupă de activitățile zilnice.

Aveți anumite valori ale companiei? Respectați anumite tradiții? Comemorezi ceva unic?

Acestea sunt bonusuri foarte bune la o pagină de genul deoarece ele arată cu ce se ocupă compania ta pe lângă muncă. Clienților le vor plăcea faptul că angajații tăi sunt fericiți.

Vorbind despre bunăstarea angajaților, pozele cu echipa duc o cale lungă pentru întări profesionalismul.

 

Între a alege de a afișa o poză de grup într-un moment fericit sau a afișa o poză în care ei muncesc este alegerea ta. În orice caz, afișezi fețe noi ale afacerii tale care le induce vizitatorilor faptul că sunteți mai mult decât un brand – sunteți o companie de succes.

 

În ultimul rând puteți afișa experiența sau feedback-ul clienților.

 

Acest lucru arată profesionalism deoarece le arăți vizitatorilor ce gândesc clienții tăi.

Vizitatorii care văd asta vor înțelege faptul că sunteți o companie care se concentrează asupra clienților care se valorifică prin ce puteți transmite.

 

Totuși, profesionalismul are nevoie de încă un element pe care web design-ul îl poate oferi – și este esențial pentru orice fel de afacerea ați avea.

 

3. Claritatea

 

Clariatea înseamnă a face tot posibilul de a găsi o metodă de design prin care vizitatorii să găsească informația căutată în mod rapid.

 

De cele mai multe ori, asta înseamnă imbunătățirea navigației. O navigație intuitivă și familiară le dă posibilitatea vizitatorilor să găsească rapid informația dorită.

 

Azi, navigația se realizează prin stiluri destul de cunoscute

 

 1. • meniuri drop-down
 2. • breadcrumb-uri

 

Navigate breadcrumb este inspirată de povestea lui Hansel și Gretel.

 

Atunci când cineva dă un click pentru a ajunge pe o pagină nouă, site-ul tău adaugă automat pagina anterioară în bara de căutare a vizitatorlui pentru ca acesta se poată să se reîntoarcă instant.

 

Un meniu drop-down adaugă opțiunea ca atunci când atunci când duci cursorul pe un element din meniu să iți afișeze o căsuță cu mai multe pagini din acea categorie.

 

Aceste strategii de navigație funcționează bine împreună.

 

4. Timpul de încărcare

 

Timpul de încărcare se referă la cât de mult vizitatorul trebuie să aștepte după site-ul tău ca acesta să afișeze tot conținutul.

 

Timpul de încărcare este un factor major de rankare pe Google, este și foarte crucial pentru a avea succes online deoarece mulți consumatori navighează pe internet folosind telefonul mobil.

 

Utilizatorul modern de telefon este intrigat doar de website-uri care se încarcă într-o clipită și, foarte important, folosesc cât mai puține date.

 

Cum am putea să reducem timpul de încărcare al website-ului tău?

 

 1. • optimizând imaginile de pe site
 2. • eliminând media-ul cu auto-play
 3. • folosind cât mai mult spațiu alb

 

În primul rând ar trebui să optimizați imaginile ca să vă asigurați că site-ul se încarcă cât de rapid posibil.

 

Pentru a face pasta, folosiți fișiere .jpg. Aceasta este cea mai bună cale de a afișa imagini la rezoluție mare la dimensiuni cât mai mici.

 

În al doilea rând ar trebui să scoateți media-ul cu autoplay precum video-uri sau audio-uri.

 

Acest lucru ajută la faptul că utilizatorii nu vor consuma foarte multe date pentru a-ți accesa pagina web de pe un smartphone. În plus, este un mod foarte iritant de a-ți afișa conținutul. Majoritatea utilizatorilor îți vor părăsi pagina dacă sunt întâmpinați direct de un video.

 

O soluție ar fi să faceți ca multimedia-ul să fie pornit doar cu activare manuală.

 

În ultimul rând, puteți folosi spații albe mult mai frecvent pentru a reduce numărul de date cerute de pagina dvs. Ele sunt spații goale de pe paginile dvs. unde nu a fost folosită nici o imagine, video, text, etc.

 

Spațiile albe aiuta la o vizualizare mult mai bună a conținutului, în special pentru utilizatorii de telefoane mobile.

 

Pe scurt, folosirea spațiilor albe are 3 beneficii. Pagina se încarcă mult mai rapid, cere date mai puține și îți face conținutul mult mai lizibil.

 

Per total, asa face web design crucial pantry viteza site-ului tău. Poți folosi aceste strategii împreună pentru a-ți face paginile să se încarce într-o clipită.

 

5. Rata de conversie

 

Rata de conversie este ca mai importantă caracteristică a web design-ului deoarce fără o rată bună de conversie afacerea ta nu ar rezista online.

 

Web design-ul poate avea un impact în conversie prin sute de modalități. Toate sunt foarte importante, dar aceastea au cel mai mare impact:

 

 1. • culori
 2. • principiul KISS
 3. • multe fețe

 

Folosirea culorilor bune constă în avea o paletă de culori care pun în mod inteligent în contrast propunerile de vânzări.

 

Deci dacă site-ul tău folosește o paletă de culori, ar trebui să folosești culori calde precum galben sau roșu pentru call-to-action-urile tale. Le face să iasă în evidență ca oamenii să le găsească mult mai ușor.

 

Principiul Kiss este un acronim pentru “Keep It Simple, Stupid.”

Ideea este că designurile mai simple sunt cele mai bune. Când ai un website usor de urmărit și organizat crești foarte mult rata de conversie.

Nu ai nevoie de background-uri personalizate sau elemente grafice foarte multe ca să vinzi online – este mult mai indicat să fie totul simplu.

 

În ultimul rând, prezența multor fețe poate fi un subiect destul de ciudat de discutat pe un blog de web-design. Ideea e că prezența fețelor pe site-ul tău ii ajută pe vizitatori să se familiarizeze cu afacerea ta.

Poți folosi și imagini de pe internet, dar acest lucru funcționează mult mai bine când folosești imagini cu echipa ta.

În esență, după ce le arăți vizitatorilor partea umană a companiei tale aceștia vor fi mult mai predispuși să te contacteze.

Ca primă ideea, se poate ca acest lucru să nu ți se pară o necesitate, dar pe termen lung acest lucru aduce încredere față de vizitatori, câștingându-și astfel clienți.

 

Folosind aceste 3 concepte în același timp, îți face website-ul mult mai eficient în atragerea clienților noi.

 

Ce impact are design-ul tău asupra exprienței clienților?

 

Aveți alte idei cu care am putea îmbunătăți acest aspect?

Lasă un comentariu mai joc cu ideeile tale!

 

Dă click aici și trimite-ne un mesaj dacă vrei să auzi părerea noastră despre cum ai putea să-ți îmbunătățești design-ul. Dacă dorești să te ținem la curent cu ultimele noastre articole, te poți abona la newsletter mai jos.

Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

 • vei salva bani și timp
 • vei știi cum să testezi eficient reclamele
 • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
 • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *