fbpx

5 motive pentru care site-ul companiei tale TREBUIE sa fie responsive


Nu cu mulți ani în urmă, website-urile erau create special pentru desktop-uri și laptop-uri. Cum lumea digitală a evoluat foarte repede, multe dintre aceste website-uri au rămas în urmă și sunt dificil de accesat de pe telefoanele mobile. Utilizatorii au început să dea feedback-uri negative din această cauză, iar developerii s-au mobilizat. Aceștia au început să construiască website-uri care erau ușor de utilizat de pe device-uri mobile. Website-urile au făcut un pas în direcția corectă, dar a apărut o soluție mai bună, website-urile responsive.


Website-urile responsive încurajează folosirea internetului pe telefoanele mobile, acestea adaptându-se automat în funcție de mărimea ecranului. Un website responsive funcționează perfect pe orice device mobil, tabletă, laptop sau ecran desktop și are un design ajustat pentru nevoile utilizatorului.


Trecerea la un website responsive are mai multe beneficii:


Creșterea Traficului


Date recente oferite de InMobi Insights indică faptul că aproximativ 60% (da, ai văzut bine) din accesările online sunt făcute prin device-uri mobile. Având un website responsive construit pentru orice device mobil te va ajuta să ai un trafic mai mare. Utilizatorii de telefoane mobile preferă să navigheze pe site-uri care au un design optimizat. Un website ajustat pentru device-urile mobile este preferat în locul website-urilor care au doar versiune desktop. Dacă ajungi să ai un website responsive atunci îți va fi mai ușor să cunoști nevoile utilizatorilor dispozitivelor mobile. Acest aspect îți poate aduce un trafic mai mare pe site-ul tău.


Consistență între dispozitive


De cele mai multe ori, utilizatorii accesează același website de pe mai multe device-uri. De exemplu, un potențial client ar putea începe procesul de căutare al produselor de pe o tabletă, iar după aceea pentru achiziționarea produsului ar putea intra de pe un sistem desktop. Dacă website-ul nu este responsive ar putea să existe versiuni total diferite pe alte device-uri. Versiunile mobile ale site-urilor desktop au adesea mai puține funcționalități sau un aspect diferit, lucruri care pot duce la confuzia utilizatorilor.


Da, versiunea de mobil a unui website poate cauza confuzie și frustrare. Doar consideră experiența utilizatorului când accesează o versiune desktop a website-ului pe telefonul mobil. Utilizatorii trebuie să dea zoom in și zoom out constant pentru a naviga pe site și câteva funcționalități pot fi incompatibile pentru telefoanele mobile. Un website responsive elimină presupunerile despre cum ar fi design-ul acestuia pe fiecare device în parte și creează o experiență consistentă pentru utilizator.


Un singur website de creat și de îmbunătățit


Web design-ul responsive îți permite libertatea de creare și îmbunătățire doar o dată și astfel nu trebuie să pierzi timpul de a face multiple versiuni pentru același site. Acest lucru sporește eficiența dezvoltării web și asigură o experiență consistentă a brand-ului. Utilizând o singură pagină HTML scade timpul pe care trebuie să îl aloci pentru viitoare modificări pe website și îți furnizează un mai bun control asupra brand-ului, mesajului și experienței utilizatorului.


Proiectarea cu gândul la SEO


În aprilie 2015, Google a îmbunătățit algoritmul pentru a include website-urile mobile-friendly. Website-urile mobile-friendly sunt clasate mai sus cu noul algoritm și un website responsive vă ajută să apăreți pe primele poziții în motoarele de căutare. Mulți consideră că o versiune mobile a unui website desktop este suficientă pentru a avea un scor destul de bun pentru algoritmul celor de la Google. În realitate, o versiune mobile poate să te tragă în spate deoarece motorul de căutare trebuie să indexeze două site-uri în loc de un website responsive.


Pregătește-te pentru viitor


Cine știe cu ce ne surprinde tehnologia în viitor? Web design-urile responsive îți permit să cunoști nevoile actuale ale utilizatorilor, fără a face diferențe între device-uri. Dacă modernizezi și investești într-un web design responsive acum vei elimina temerile despre ce îți va oferi tehnologia în viitor. Website-ul tău se va adapta la orice dimensiune a ecranului de acum și din viitor.


Investind timp și efort în creearea unui web design responsive, vei atrage o mulțime de alte beneficii. Veți fi printre cele mai bune companii și veți putea valorifica puterea revoluției telefoanelor mobile mulțumită website-ului responsive care este flexibil în satisfacerea nevoilor utilizatorilor tăi adaptându-se în același timp viitorului tehnologiei mobile.


Dacă vrei și tu să afli mai multe despre design-ul unui site responsive, dă click aici și trimite-ne un mesaj sau intră pe pagina noastră de Web design. Dacă dorești să te ținem la curent cu ultimele noastre articole, te poți abona la newsletter mai jos.

Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

  • vei salva bani și timp
  • vei știi cum să testezi eficient reclamele
  • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
  • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *