7 Semne că este momentul să faci Rebranding
Când a fost ultima dată cand te-ai uitat cu atenție la logo-ul tău? Ce părere ai de culorile brand-ului tău? Poți să spui care sunt culorile primare, cele secundare și paleta de culori a brand-ului?
Brand-ul tău are un impact imens în percepția clienților pe care îi are business-ul tău. Adică impactul este unul enorm. Când vorbim despre brand-ul tău nu este vorba doar despre design-ul logo-ului sau culorile și fontul asociate cu acesta, de asemenea este vorba despre mesajul pe care îl transmiți, vocea și „jocul” pe care îl faci pe piață. Cel mai important, totuși, este valoarea brand-ului tău în percepția clientului și acest aspect nu va influența doar modul în care vei interacționa cu un client, dar și tipul clienților pe care îi atragi.
Consumatorii sunt atrași de identitatea brand-urilor mai mult decât au fost vreodata datorită creșterii rețelelor de socializare (există mai mult de 30 de milioane de companii pe Facebook), așadar trebuie să fii captivant, autentic și modern. Pe scurt, trebuie să le ai pe toate. Dar ce are de-a face asta cu brand-ul tău?
Culorile alese la întâmplare influențează afinitatea brand-ului. De fapt, 40% dintre consumatori spun că paleta de culori aleasă potrivit îți face brand-ul mai atractiv.
38% dintre vizitatorii site-ului vor sări printre rânduri (sau vor părăsi pagina) dacă layout-ul website-ului nu este unul atractiv.
Culorile îmbunătățesc recunoașterea brand-urilor cu până la 80%!
Prezentările vizuale sunt cu 43% mai persuasive decât prezentările non-vizuale.
Există diferite statistici, dar presupun că vrei să ai o listă de indicii care să îți arate că este momentul să faci rebranding. Să trecem la ele!
7 Semne că este momentul să faci Rebranding
1. Lead-urile tale sunt necalificate
Devin lead-urile tale necalificate? Există mai multe persoane care ajung la tine încercând să îți vândă servicii decât persoane care cumpără de la tine? Acesta ar putea fi un semn că ai nevoie de o schimbare. Dacă grupul tău țintă nu este captivat de brand-ul tău, este deoarece brand-ul tău nu este atrăgător pentru acesta.
2. Traficul este în scădere
La Brand Developer, noi ne uităm la statisticile traficului lună de lună, an de an, trimestru de trimestru când facem un raport pentru a capta tendințe și a găsi modele. Dacă traficul este în scădere acesta ar putea fi un semn că lumea devine mai puțin captivată de brand-ul tău.
3. Propozițiile de valoare s-au schimbat
Nu fiecare companie are același drum de la început până în prezent. Ar putea să pivoteze în diferite direcții sau se aleagă un drum diferit. Dacă da, website-ul tău, brand-ul și mesajul transmit acest lucru? Dacă începi să te uiți la website prin ochii unui potențial client — Asta reprezintă identitatea ta de acum? Dacă nu, ar trebui să faci niște modificări.
4. Ți-ai schimbat produsele sau serviciile
Dacă ți-ai schimbat complet tipul produselor sau serviciilor pe care le oferi, e necesar să îți schimbi brand-ul ca să reflecte acest lucru. Te-ai orientat pe clienți premium în locul firmelor mici și mijlocii? Ți-ai modificat prețurile? Fii sigur că brand-ul se potrivește cu lista de servicii și de prețuri. Cercetează și urmărește ce fac alte brand-uri în materie de design. Aceste brand-uri inspiraționale nu trebuie să facă parte din industria ta! Utilizatorii din anumite game de preț se așteaptă la anumite tipuri de experiențe, așa că asigurați-vă că le oferiți ceea ce așteaptă!
5. Imaginea ta este învechită
Câteodată, imaginea ta este…. meh. Noi am avut mai mulți clienți care au realizat că au nevoie de modernizarea brand-ului după ce și-au dat seama că au pierdut oportunități de business pe care erau în măsură să le realizeze. Nu ești sigur dacă imaginea ta este învechită? Întreabă pe cineva din afara companiei. Trimite-le un link cu website-ul și întreabă-i ce părere au la prima vedere. Este optimist sau sumbru? Este vibrant sau monoton? Dacă există vreun Comic Sans în design, ștergeți totul. Dacă nu ai pe cine să întrebi, dă un click aici și trimite-ne noua site-ul tău. Promitem sa fim sinceri.
6. Mesajul tău nu este clar
„Puteți să îmi mai spuneți o dată cu ce vă ocupați?” Daca auzi asta frecvent, este timpul să te gandesti la felul în care mesajul și marca ta învață (sau nu) vizitatorii cu privire la ceea ce faceți de fapt. Atunci când un client vă vede logo-ul sau numele brand-ului, ceea ce faceți ar trebui să vină în mintea lor imediat. Dacă nu, probabil înseamnă că mesajul tău este neclar. Acest lucru poate provoca confuzie în rândul consumatorilor și vă poate afecta capacitatea de a vă îmbunătăți gradul de cunoaștere a mărcii.
7. Sunteți în curs de fuziune sau achiziție
Dacă compania ta este în curs de fuziune cu altă companie, se poate să fie nevoie să îți schimbi brand-ul pentru a încorpora tot ce este adus nou în firmă. Aceste schimbări ne arată de multe ori că este cel mai bun moment pentru a face rebranding și pentru a aduce un nou sens de entuziasm angajaților și clienților tăi.
Rebranding-ul îți va consuma multă energie pentru: mesaj, propozițiile de valoare, îndrumătorul de stil, design-ul logo, paleta de culori, design-uri grafice, panouri de prezentare, website și reviziile sociale – iar lista poate continua. Oricum, acest lucru va merita, în special dacă marca ta rămâne în urmă prin recunoașterea acesteia și prin încrederea ce o oferă.
Nu ești sigur dacă marca ta are nevoie de o schimbare? Contactează-ne aici și acum, iar noi vom arunca o privire asupra acesteia!
Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.
- vei salva bani și timp
- vei știi cum să testezi eficient reclamele
- vei știi cum să îți optimizezi reclamele
Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!