fbpx

Cum să creezi o pagină de Facebook de impact pentru compania ta
Dacă nu ești conectat încă pe rețelele de socializare, acum este timpul să ieși la suprafață și să exploatezi puterea rețelelor digitale. Dacă vrei să ajungi în fața competitorilor și să îți mulțumești clienții în ceea ce privește interacțiunea cu brand-ul tău, rețelele de socializare sunt modul corect pentru a o face. Aceasta nu reprezintă o regândire a marketing-ului ce se va întampla peste noapte, construirea unei strategii luând timp. Prin implementarea corecta rețelele de socializare pot îndruma persoane către website-ul tău, deschizându-ți astfel ușa spre oportunități noi. Ești pregătit pentru asta?


După ce ai construit un website și un blog bun, este momentul să contruiești o pagină de Facebook pentru compania ta. Înainte de a fugi cu gândul să îți construiești propria pagină, permite-ne să te asigurăm că este ușor să începi și noi te vom îndruma pe drumul cel bun. Desigur, dacă te blochezi sau ai nevoie de ajutor suplimentar cu diferite aspecte complicate, noi suntem aici să te ajutăm. (Dar promit, configurarea este ușoară.)


Primul lucru pentru a creea o pagină de Facebook a companiei este să ai un profil personal. Dacă încă nu deții unul acesta este momentul potrivit să îți faci. Nu voi pierde vremea cu explicarea pentru configurarea paginii personale, deoarece pașii sunt auto-explicativi. Doar du-te pe Facebook, completează informațiile de început și urmărește îndrumătorul. Probabil îți va lua cam 15 minute pentru a-ți configura propriul profil. Dupa ce ai terminat cu acest pas, acordă puțin timp interacționării cu funcțiile Facebook-ului pentru a vă obișnui cu platforma de socializare. Poți începe prin a urmări paginile companiilor care te interesează și conectându-te cu prietenii tăi.


Acum poți începe configurarea paginii companieiPentru a afla mai multe informații despre ce înseamnă și ce îți poate oferi o pagină pentru compania ta poți accesa următorul link: https://www.facebook.com/business/products/pages .


După ce ai citit informația redată pe link, ești pregătit să dai click pe ”Creează o pagină”. Când treci prin procesul de configurare, amintește-ți că în branding și marketing este important să încadrezi pagina corect în domeniul ei de activitate pentru a ajuta oamenii să te găsească. Așadar alege cu atenție. Unul din avantajele pe care le oferă Facebook este ușurința pe care ți-o oferă pentru a-ți configura pagina. De aici trebuie doar să urmărești instrucțiuniile.


Decât să parcurgem fiecare pas, mai bine ne axăm pe ce este mai important ca brand-ul tău să meargă.


1. Fotografie – trebuie să te asiguri că ai ales fotografia perfectă pentru a-ți reprezenta pagina. Poate logo-ul tău este cea mai bună fotografie pentru pagină, dar se poate sa nu fie așa. Evident, tu îți dorești să îți vadă fotografia și să îți recunoască brand-ul – acesta este scopul. Dar dacă ai o imagine creativă pe care ar putea să o recunoască, ar putea să ajute pagina să atragă persoane cu un simț al creativității.


2. Scrie ceva despre compania ta – Vezi chenarul din mijloc în care scrie ”Adaugă o scurtă decriere”?. Acesta este foarte important pentru că este unul din cele mai vizibile lucruri de pe pagina ta. Descrierea trebuie să aibă maxim 250 de caractere și asigură-te că ai link către website-ul tău, iar acesta este ”clickable”. Nu uita să pui ”http:// ” înainte de www.


3. Setări perete – Un alt instrument important pentru cofigurarea paginii este funcția „Setări perete”. Trebuie să decizi dacă dorești ca vizitatorii să aibă posibilitatea de a posta mesaje pe pagină sau dacă vrei ca doar tu să faci postări. Dacă nu ai o companie controversată, atunci îți recomandăm să accepți mesajele clienților. Asta te va ajuta să crești ca și companie deoarece oamenilor le place să posteze. Dacă numărul postărilor încep să iasă de sub control, atunci poți să ștergi postările care nu sunt relevante sau să schimbi setările.


După ce ai completat informațiile de bază, ai creat cu succes pagina companiei tale. Nu uita că este ușor să faci modificări, așadar nu înflori doar pentru a avea conținut.


Acum ești pregătit să îți faci pagina publică. Este important pentru tine ca persoanele să știe despre pagina ta. Aici te poate ajuta un profil personal activ pentru a-ți crește pagina deoarece dacă ai mulți “prieteni“ care ar putea să fie interesați de compania ta, ai putea să le “sugerezi“ noua ta pagină.


Ai reușit să ai o pagină pe care ai sugerat-o tuturor prietenilor tăi – acum ce urmează? Acum începe treaba adevărată. Marketing-ul și branding-ul ia timp și multă atenție. Nu poți doar să îți creezi o pagină și să te aștepți ca oamenii să te găsească. Dacă nu ai conținut relevant pentru persoane, nimeni nu îți va aprecia pagina. Rețelele de socializare sunt amuzante – așa ar trebui să fie și pagina ta. Postează lucruri interesante despre companie, dar nu avea teamă să postezi și lucruri amuzante. Încearcă să postezi întrebări deschise (pentru a atrage cât mai multe persoane) cum ar fi “Care este XYZ-ul tău favorit? “ “Ce planuri ai pentru vacanța XYZ?“


Să postezi link-uri sau/și fotografii este de asemenea o metodă bună pentru a captiva persoanele, plus acestea sunt mai interesate de experiențele vizuale și astfel poți să le atragi atenția. Postând link-uri spre website-ul tău ai avantajul suplimentar de a împinge oamenii pe site-ul tău pentru a afla mai multe. Încearcă să postezi pe pagina ta de fiecare dată când faci o postare pe blogul tău – “Vezi acum“ și atașezi link spre blog-ul tău.


Amintește-ți…


Cel mai important motiv pentru care ai pagina de Facebook este să o folosești ca o strategie de branding pentru a-ți promova propriul brand. Așadar, dacă business-ul tău are mentalitate “eco“, atunci distribuie articole despre ce înseamnă să fii “eco“. Dacă business-ul tău se axează pe marketing și branding (precum al nostru), ai putea posta fotografii de la evenimente, link-uri spre postările de pe blog și informații despre companiile pe care le-ai ajutat în materie de brand.


Acestea sunt caracteristicile de bază ale unei pagini de Facebook, dar odată ce vei începe, vei realiza că există multe lucruri pe care le poți adăuga la pagina ta, cum ar fi aplicațiile personalizate, conectarea paginii la feed-ul Twitter și multe altele. Dar nu poți să faci niciun lucru extravagant până când nu începi cu elementele de bază, așa că pentru moment creează-ți pagina și începe să îi aduci cât mai multe aprecieri. Oh, și nu uita să incluzi un nou link pe site-ul tău pentru a permite oamenilor să știe că pot să te urmărească pe Facebook.


Și așa poți folosi Facebook-ul ca o strategie de marketing pentru business-ul tău.


Dacă dorești să ai parte de un suport profesionist în tot ceea ce înseamnă branding, noi putem să te ajutăm. Oferim materiale grafice impecabile, website responsive și campanii de marketing care îți vor îmbunătăți imaginea considerabil. Intră pe www.brand-developer.com/branding sau scrie-ne aici pentru a vedea cum am putea să te ajutăm să îți creștem brand-ul. Dacă vrei să te ținem la curent cu noile noastre articole, abonează-te mai jos la newsletter.


Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

  • vei salva bani și timp
  • vei știi cum să testezi eficient reclamele
  • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
  • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *