fbpx

Cele mai bune 4 idei pentru a porni o campanie automatizată prin email




Campaniile automatizate prin email sunt fantastice. Folosindu-te de ele salvezi timp și bani, crești eficiența procesării și îți rămâne foarte mult timp pentru optimizare. Din păcate, procesele automate uneori sunt neglijate. Din moment ce nu trebuie să muncești pe campanie în fiecare zi, unele chestii pot să îți iasă din schemă.


De aceea este important să planifici fiecare pas dintr-o campanie automatizată prin email-uri. Aici vă prezentăm 4 idei care vă vor face campania să funcționeze ca pe roate.


1. Planificați-vă în detaliu campania


O campanie automatizată fără un plan aduce mai mult dezavantaje decât beneficii. Poți începe prin a te gândi cam câte email-uri vrei să trimiți prin campania ta, apoi începe să răspunzi la întrebări care îți vor formula dezvoltare campaniei, cum ar fi:


– Care este scopul campaniei și ce acțiuni vreau ca audiența mea să ia?

– Ce mesaj va promova fiecare email din campanie?

– Care este frecvența email-urilor mele de campanie?

– Ce conținut urmărit va include campania mea?


Cu siguranță vor veni mai multe întrebări pe durata campaniei. Asta este un lucru bun. Cu cât vă veți putea răspunde la mai multe întrebări înainte de pornirea campaniei, cu atât campania dvs. va avea mai mult succes.


Odată ce v-ați gândit la răspunsuri, este momentul să planificați întreaga campanie. Creați-vă un flowchart care detaliază funcțiile fiecărui email, unde fiecare email intră în proces și apoi când fiecare va fi trimis în funcție de emailul de dinainte.


Organizarea este vitală. Nu veți putea fi de succes dacă nu vă planificați fiecare pas din campania dumneavoastră automatizată de la început până la sfârșit.


2. Automatizarea cu trăsături umane


Nimeni nu vrea să se simtă de parcă ar comunica cu un robot. Scrie email-uri în așa fel încât vorbești prietenește cu omul în casa lui. Arată că ești dornic de conversație, prietenos și profesional. Să vă aduceți totuși aminte că, dacă sunteți prea prietenos o să le dați fiori clienților. Nu vă comportați de parcă sunteți cei mai buni prieteni cu audiența – lasați-le doar impresia că discută cu o persoană cu care au lucruri în comun.


Reguli de urmat în comunicarea prin email-uri automate:


– scrieți de parcă ați fi față în față cu clientul dvs. ideal;

– includeți opțiunea de a putea fi contactat dacă destinatarii au întrebări;

– fiți sinceri și transparenți;


Implementarea chiar a unei singure reguli de mai sus vă vor ajuta să faceți un raport de încredere între brand-ul dvs și destinatari.


3.Niciodată să nu vă opriți din a urmări campania


Campaniile prin email-uri automate nu sunt ca jucăriile. Nu puteți să le creați, să apăsați pe un buton “go” și să le abandonați până expiră. Campaniile prin email sunt la fel ca și orice alt aspect al afacerii tale. Trebuie să le administrezi foarte bine pentru a avea succes foarte mare.


De exemplu – dacă ați creat două versiuni diferite al aceluiași mail, ar fi indicat să testați simultan ambele mail-uri pentru a vedea ce format are mai mare impact. Dacă primul email are un procent de 14,7% click-uri pe link și al doilea email are doar 4.3%, puteți să opriți al doilea email în prima săptămână a campaniei și să trimiteți primul email către toată lista.


Încă un motiv pentru care nu ați vrea să rulați campanii automate fără să verificați constant este posibilitatea de a face greșeli. Câteodată erorile se strecoară în munca ta. Greșelile pot lăsa urme neplăcute în calitatea campaniei tale și pot aduce rezultate dezastruase.


4. Urmăriți cu atenție statisticile


Dacă nu urmăriți statisticile, nu puteți să vă dați seama cum decurge campania dvs. și nu veți putea face îmbunătățiri. Verificându-ți statisticile regulat poți să îți optimizezi email-urile în timp ce se trimit.


Folosiți statisticile ca să urmăriți acești parametrii din campania dvs:


1. Rata de conversie

2. Rata de click pe link

3. Rata de respingere


Rata de conversie este cel mai important parametru pentru că îți arată când un destinatar trece la urmatoarea fază din procesul tău de vânzări. Rata de click pe link pot să îți dea un indiciu despre cu ce interacționează audiența ta. Rata de respingere iți arată cât de bună a fost targhetarea ta.


Daca urmărești aceste patru reguli campania ta va avea rezultate excelente. Trebuie doar să te focusezi pe fiecare pas al campaniei tale, folosind o abordare prietenoasă a destinatarilor, făcând o mentenață constantă și analizând rezultatele.


Pentru a vedea serviciile pe care le oferim în materie de marketing dă click aici iar noi ne vom ocupa de tine în cel mai scurt timp. Dacă dorești să te ținem la curent cu ultimele noastre articole, te poți abona la newsletter mai jos.

Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.

  • vei salva bani și timp
  • vei știi cum să testezi eficient reclamele
  • vei știi cum să îți optimizezi reclamele
  • Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!


Related Post

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *