Salut! Sunt Sergiu și astăzi îți voi vorbi puțin despre conversie și de ce site-ul tău nu face asta. Pentru a ști dacă e nevoie să lucrezi la acest aspect trebuie să acorzi puțină atenție ratei de conversie a site-ului tău: cât % din vizitatorii site-ului tău se transformă în clienți sau lead-uri? Rata medie de conversie în mediul e-commerce la nivel global este 1.84%, iar pentru landing page-uri și site-uri de prezentare 2.35%. Totuși, primele 10% cele mai de succes magazine online obțin rate de conversie de peste 6% și cele mai de succes site-uri de prezentare și landing page-uri de peste 11%.
Așadar, dacă rata ta de conversie este sub aceste cifre, cu siguranță aceasta poate fi îmbunătățită. Mai jos am prezentat câteva modalități prin care poți să îți crești rata de conversie, deci hai să trecem la treabă!
1. Viteza de încărcare a site-ului tău
Utilizatorii internetului din ziua de azi se plictisesc repede. Dacă site-ul tău nu se încarcă suficient de repede, utilizatorii vor pleca imediat. Conform studiilor, există o legatură directă între viteza de încărcare și rata de abandonare a unui site. Pe section.io găsești prezentarea mai amănunțită a rezultatelor: se observă că pe lângă că numărul sesiunilor abandonate scade odată cu îmbunătățirea vitezei de încărcare a unui site crește și numărul paginilor vizitate/vizitator.
2. Conținut irelevant
Asigură-te că imaginile pe care le-ai încărcat pe pagina companiei tale de Facebook sunt de o calitate foarte bună și că textele transmit exact ceea ce vrei să spui. Fii atent și la greșelile de scriere, tuturor ne mai scapă câte o literă când scriem în grabă dar nu ai vrea ca textul tău să fie plin de astfel de greșeli.
• Headline-ul tău nu este suficient de atractiv și reprezentativ
• Nu răspunzi clar obiecțiilor pe care clienții tăi s-ar putea să le aibă
• Ai prea mult conținut irelevant care distrage atenția
• Nu câștigi încrederea potențialilor clienți prin prezentarea de testimoniale sau studii de caz
Acestea sunt doar o parte din probleme de conținut pe care le poți avea, dar dacă intuiești că există probleme pe site-ul tău la partea de conținut, te sfătuim să cauți mai multe materiale pe acest subiect sau să apelezi la un profesionist. Noi am avut experiențe plăcute cu Cătălin Ionașcu, iar dacă ai nevoie de ajutor îți recomandăm și tie să apelezi la el.
3. E prea complicat
Da, ai văzut bine. Sunt sigur că ți s-a întâmplat și ție să vrei să cumperi ceva online și procesul nu se mai termina. Ei bine, acest lucru face o parte din cumpărători să renunțe. Dacă trebuie să se înregistreze pe site pentru a cumpăra, dacă checkout-ul are prea mulți pași sau dacă ai prea puține butoane call-to-action pe un landing page, utilizatorii vor pleca. Procesul de convertire trebuie să fie unul simplu și intuitiv, atât pe mobil cât și pe desktop.
Recomandarea mea ar fi ca data viitoare când îți evaluezi site-ul, să o faci cât mai critic posibil. Imaginează-ți pentru o secunda că ai putea schimba totul instant și gândește-te care ar fi schimbările pe care le-ai face. Apoi, implementează schimbările și analizează rezultatele. Cu siguranță se vor vedea 🙂
Dacă vrei să primești mai multe informații valoroase și pe email, abonează-te completând formularul de mai jos!
Facebook Ads: 5 lucruri pe care le poți face imediat pentru a avea reclame mai eficiente.
-
- vei salva bani și timp
- vei știi cum să testezi eficient reclamele
- vei știi cum să îți optimizezi reclamele
Apasă pe butonul de mai jos și vei primi gratuit ebook-ul pe Messenger!